Δικαστήριο Μποτζατζή – Νικολάου – Χάλαζα – Συριανού | Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 16 Φλεβάρη θα εκδικαστεί σε Α’ Βαθμό η υπόθεση των 4 συντρόφων.

wolfΤα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Νοέμβρη 2007 στη Θες/νίκη προσάγεται από ασφαλίτες ο αναρχικός Βαγγέλης Μποτζατζής ενώ βρισκόταν στο σπίτι της συντρόφου του. Οδηγείται στα κτήρια της ασφάλειας Θες/νίκης όπου κρατείται πολλές ώρες σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης. Τις επόμενες μέρες τίθεται σε εφαρμογή μια επιχείρηση τρομοκράτησης του αναρχικού χώρου της Θες/νίκης, με προσαγωγές συντρόφων στη Γ.Α.Δ.Θ., εφόδους σε σπίτια για έρευνες, αποκλεισμός της ευρύτερης περιοχής της Άνω Πόλης με κλούβες των ματ και ασφαλίτες.

Την Τρίτη 27 Νοέμβρη ο Β. Μποτζατζής ενημερώνεται ότι κατηγορείται για 5κακουργήματα και 3πλημμελήματα, ενώ ταυτόχρονα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για 3 ακόμη αναρχικούς συντρόφους. Ο Βαγγέλης αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αναρχικός. Οι συντροφικές σχέσεις χαρακτηρίζονται «τρομοκρατική οργάνωση» και διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Αυτή η «τρομοκρατική οργάνωση» που επινόησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές κατηγορείται για εμπρηστικές επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, που χρονολογούνται από την άνοιξη του 2007.

Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκράτησης, φόβου και απειλών, κυρίαρχη θέση συνεργάτη – ρουφιάνου αναλαμβάνουν οι εφημερίδες Μακεδονία, Έθνος και το κανάλι Mega δημοσιεύοντας φωτογραφίες των 3 συντρόφων, πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο εκείνη. Οι «τρομοκράτες» κατασκευάζονται, η ρουφιανιά ενθαρρύνεται, οι μπάτσοι μιλάνε για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ενάντια στη «σύγχρονη τρομοκρατία».

Σε μια περίοδο που τις υποθέσεις αυτές διαχειρίζονταν η κρατική ασφάλεια, η επίδειξη αποτελεσμάτων αποτελούσε κάτι περισσότερο από κεντρική επιταγή. Άλλωστε, ο ρόλος της αστυνομίας σ’ αυτήν την πόλη γνωστός· χουντογλέντια, ζαρτινιέρες, «τρομοκράτες» με πράσινα σταράκια. Η παραγωγή έργου ως κεντρική γραμμή έρχεται να προστεθεί στις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες του όποιου επιθεωρητή Clouseau.

Την ίδια στιγμή που ο αναρχικός χώρος είχε να επιδείξει πλούσια δράση, η εφαρμογή του τρομονόμου στην υπόθεση αυτή έρχεται να λειτουργήσει πιλωτικά, έναν χρόνο μόλις πριν την εξέγερση του Δεκέμβρη, προσπαθώντας να ανακάμψει τη δυναμική που αναπτύσσονταν και να αφήσει μια κατασταλτική παρακαταθήκη σε σχέση με τις όποιες μελλοντικές αντιδράσεις. Το κύμα αλληλεγγύης , αδιαφορώντας για τις όποιες προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης, στήριξε ηθικά και πολιτικά τους συντρόφους, μέσα από έναν πολύμορφο αγώνα καταφέρνοντας να δημιουργήσει αναχώματα απέναντι στην καταστολή.

Επτά χρόνια μετά και ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσα: από την εξέγερση του Δεκέμβρη, τις δυναμικές ενέργειες, τις μαζικές και συγκρουσιακές απεργίες, τις δεκάδες διώξεις – συλλήψεις – επικηρύξεις αγωνιστών, τα τρομοδικεία, την καταστολή ολόκληρων κοινοτήτων (Σκουριές), την εξαθλίωση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, διεκδικούμε ακόμη το αυτονόητο, ή τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Τις συντροφικές σχέσεις, την αλληλεγγύη, τις μαχητικές κοινότητες αγώνα, την αυτοοργάνωση, την αυτενέργεια. Τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία, μέχρι την ατομική και συλλογική απελευθέρωση.

 

Δευτέρα 16/2, 9.00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αλληλέγγυοι/ες στην υπόθεση των Μποτζατζή – Νικολάου – Συριανού – Χάλαζα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: