Δήλωση της αναρχικής συντρόφου Monica Caballero για την επιχείρηση Πανδώρα από τις φυλακές Μπριέβα | Ισπανία

Αν έπρεπε να επιλέξω μια διαφορετική ζωή, δεν θα την άλλαζα με τίποτα.

prague_wenzels_square_dec_1989_by_ramibruΘυμάμαι ζωντανά το μεθυστικό συναίσθημα που αισθάνθηκα, όταν άρχισα να αμφισβητώ την εξουσία. Θυμάμαι τις πολλές αντιφάσεις και τα ερωτήματα. Σε αυτή την ανακάλυψη των ιδεών βρήκα πολλούς ανθρώπους που υλοποιούσαν τις ιδέες τους σε πρακτικό επίπεδο στις βιβλιοθήκες τους, στις δημοσιεύσεις, τα κοινωνικά κέντρα, κλπ … στην καθημερινή τους ζωή … ζούσαν τη ζωή τους στο εδώ και τώρα. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για μένα να θέλω να κάνω το ίδιο.

Θυμάμαι την αγωνία που ένιωσα όταν άκουσα ότι υπήρχαν σύντροφοι που είχαν φυλακιστεί για τις ιδέες τους για την ελευθερία στην πράξη? αδελφές των ιδεών σε όλες τις γωνιές του κόσμου στα σαγόνια του  θηρίου. Αυτή η οδυνηρή αίσθηση ποτέ δεν άλλαξε, αλλά συνοδεύτηκε από χειρονομίες αλληλεγγύης.

Είμαστε πολλοί, οι αναρχικοί στην άλλη πλευρά του τοίχου, και μετά την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου οι αριθμοί μας έχουν αυξηθεί.

Τα πλοκάμια της εξουσίας έπεσε σε χώρους των αναρχικών, ελευθεριακά κοινωνικά κέντρα, μια κατάληψη σπίτιου και τα σπίτια αρκετών αναρχικών στην Καταλονία και τη Μαδρίτη. Στο κυνήγι συλλήφθηκαν έντεκα σύντροφοι, από αυτούς, επτά έχουν κρατηθεί στη φυλακή, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα  τρομοκρατικού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σύντροφοι που συνελήφθησαν είναι μέρος του άμεσου κύκλου μου. Πράγματι, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς με επισκέπτονταν συχνά στη φυλακή. Το δικαστικό σφυρί  τιμωρεί την αλληλεγγύη.

Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή μπροστά σε τόση μιζέρια, στο  παραλήρημα της κρατικής  καταστολής για εκδίκηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εκπρόσωποι για τους κυβερνώντες) μιλάνε για  αφεντικά και  υφισταμένους, τονίζω σε αυτούς και όποιος διατηρεί κάθε αμφιβολία – είμαστε αντιεξουσιαστές, κανείς δεν είναι πάνω από μένα, ούτε είμαι πάνω από κανέναν!

Η επιλογή των χώρων που επιτέθηκαν στην Καταλονία, δεν ήταν αυθαίρετη, πρώτον, η Κάσα ντε λα Muntanya είναι ένα σημαντικό σύμβολο του κινήματος των καταλήψεων, και με τα 25 χρόνια της, αποστασιοποιήθηκε από την καπιταλιστική λογική που έδωσαν τη συμβολή τους σε πολλές γενιές  αντιφρονούντων ενάντια σε αυτό το σύστημα του τρόμου . Τα ελευθεριακά κοινωνικά κέντρα και οι αναρχικοί χώροι που δέχθηκαν επίθεση ποτέ δεν έκρυψε τα ιδανικά τους, παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για τη σπορά των σπόρων της ελευθερίας.

Το αντίτιμο σε αυτόν τον αγώνα για την αποκατάσταση της ζωής μας είναι πολύ υψηλό, κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο, αλλά αναμφίβολα αν επρόκειτο να επιλέξω μια διαφορετική ζωή, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία τα κελιά ή οι τοίχοι δεν μπορούν να φιμώσουν τις φωνές μας, αλλά χωρίς εσάς, σύντροφοι, οι φωνές μας μετασχηματίζονται σε ηχώ.

Εάν, μπορούν οι πρόσφατα φυλακισμένοι σύντροφοί μου, να είναι σε θέση να διαβάσουν αυτές τις λέξεις, μπορώ να σας πω ότι είμαι βέβαιη ότι θα παραμείνουν άφθαρτοι και στο ύψος των περιστάσεων, όπως έκαναν πάντα.

Θυμάμαι κάθε φορά να διαβάζω ή να ακούω ότι «η αλληλεγγύη είναι ένα απαραίτητο όπλο για τους αναρχικούς». Σήμερα ελπίζω ότι αυτές οι αναμνήσεις να γίνουν αλήθεια … κάνοντας πράξη τις ιδέες μας.

φυλακή Μπριέβα , Δεκέμβριος 2014.

http://anarchistnews.org/content/anarchist-comrade-monica-caballero-operation-pandora-brieva-prison-spain

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s