Ανακοίνωση συγγενών και φίλων των κρατουμένων

no_title_32_by_esafianΕίμαστε οι ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ και ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.

Εμείς που κάποια μέρα στερηθήκαμε βίαια την αγκαλιά, τη στοργή, την προστασία, τη συντροφιά,  τη φιλία των ανθρώπων που το κράτος έχει στερήσει την ελευθερία τους.

Εμείς, με αφορμή την ψήφιση του τερατουργήματος που λέγεται νόμος για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμενοι για την με κάθε δυνατό μέσο υποστήριξή τους.

Αναγνωρίζοντας ότι ιστορικά καμιά φυλακή δεν σωφρόνισε ποτέ και κανέναν και πιστεύοντας στην οριστική κατάργηση αυτού του απαρχαιωμένου θεσμού, στεκόμαστε συμπαραστάτες:

  • Στους πολιτικούς κρατούμενους, αναρχικούς και κομμουνιστές.
  • Στους ποινικούς που στέκονται με αγωνιστική αξιοπρέπεια μέσα στη φυλακή (όχι στους ρουφιάνους –πρεζέμπορους-καταδότες-συνεργάτεςς της εξουσίας-μέλη και συντηρητές κυκλωμάτων βίας).

Αν και η έμπρακτη υποστήριξη προς τους κρατούμενους μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, πολλές μορφές, ξεκινάμε με τις παρακάτω πρακτικές.

  1. Δημοσιοποιώντας νόμους και διατάξεις που σκοπό έχουν τη συνολική επίθεση του κράτους εναντίον των κρατουμένων (νόμος για φυλακές τύπου Γ κ.λπ.).
  2. Παρακολουθώντας τους δικαστικούς τους αγώνες (δίκες – μεταγωγές – αιτήσεις αποφυλάκισης – προσφυγές – νοσηλείες) και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαίρετη μεθόδευση της δικαστικής εξουσίας σε βάρος τους.
  3. Καταγγέλλοντας τις κάθε λογής αυθαιρεσίες του σωφρονιστικού-αστυνομικού συστήματος και τις γενικότερες συνθήκες κράτησης τους.
  4. Παρεμβαίνοντας άμεσα για θέματα που αφορούν την υγεία τους και τις ελλείψεις σε στοιχειώδεις ανάγκες.

Κάθε μέσο και τρόπος δημόσιας προβολής, ενημέρωσης και καταγγελίας θα χρησιμοποιηθεί.

Συγγενείς και φίλοι κρατουμένων

Αν θέλετε να μαθαίνετε για μας ή να  επικοινωνήσετε μαζί μας στείλτε το mail σας στη διεύθυνση μας : sygeneis-filoi@espiv.net

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s