Απεργία πείνας Σπ.Στρατούλη,Ράμυ Συριανού,Μιχάλη Ραμαδάνογλου,Εργιόν Μουσταφά

pergospeinasspyrosstratoulissolidarity

Ιατρική γνωμάτευση για Ράμυ Συριανό Ιατρική γνωμάτευση

 12/12/2013
 Εξέτασα σήμερα τον κο Ράμι Συριανό, 25 ετών, που βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή Δομοκού.
 Διανύει την 23η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 11 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 16,4% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.
 Έχει όψη πάσχοντος, έντονη καταβολή, αδυναμία, αδυναμία συγκέντρωσης και επίμονη δυσκοιλιότητα. Κατά την κλινική εξέταση διαπίστωσα αύξηση της καρδιακής συχνότητας ( κατά 10 bpm ) στην όρθια θέση. Η γλυκόζη ορού μετρήθηκε 56 mg/dl. Από τον ιατρικό φάκελό του στο ιατρείο της φυλακής και από την περιγραφή του ιδίου και της νοσηλεύτριας της φυλακής προκύπτει ότι υφίσταται συχνά επεισόδια συμπτωματικής σοβαρής υπογλυκαιμίας.
 Επισημαίνω ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, ο κίνδυνος ενισχύεται έντονα μετά από την παρέλευση της 10ης μέρας και μετά από την απώλεια του 10% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Συριανό εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του.
                                                                          Δημήτριος Μπαμπαλής
                                                                                     Παθολόγος
                                                                              Επιμελητής Β’ ΕΣΥ 

———————–

Ιατρική γνωμάτευση για Σπύρο Στρατούλη Ιατρική γνωμάτευση

 10/12/2013
 Εξέτασα σήμερα εκ νέου τον κο Σπυρίδωνα Στρατούλη, 41 ετών, που βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας.
 Διανύει την 31η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 13 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 14,5% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.
 Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, αδυναμία συγκέντρωσης και επίμονη δυσκοιλιότητα. Κατά την κλινική εξέταση διαπίστωσα σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης ( κατά 30 mmHg ) και σημαντική αύξηση της καρδιακής συχνότητας ( κατά 30 bpm ) στην όρθια θέση. Διαπίστωσα επίσης, κλινικά σημεία μέτριας βαρύτητας αφυδάτωσης. Η γλυκόζη ορού μετρήθηκε 79 mg/dl.
 Από τον ακτινολογικό έλεγχο επιβεβαιώνεται η αναφορά του κου Στρατούλη ότι παραμένει στον γαστρεντερικό σωλήνα ένα από τα δύο μεταλλικά αντικείμενα που είχαν καταποθεί από τον ίδιο στις 2/12/2013.
 Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, ο κίνδυνος ενισχύεται έντονα μετά από την παρέλευση της 10ης μέρας και μετά από την απώλεια του 10% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του.
                                                                          Δημήτριος Μπαμπαλής
                                                                                     Παθολόγος
                                                                              Επιμελητής Β’ ΕΣΥ 

b2ap3_thumbnail_larisa

—————————

Ιατρική γνωμάτευση του απεργού πείνας από 25/11, Μιχάλη Ραμαδάνογλου
Ενημέρωση για την πορεία υγείας του απεργού πείνας από 25/11, Μιχάλη Ραμαδάνογλου
 Στις 3/12/2013 στο ιατρείο των φυλακών Φελλίου Γρεβενών και στη συνέχεια στις 5/12/2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών ο κ. Καχλάν Συριανός, Χειρουργός, Επιμελητής Α’ Γ.Ν.Γρεβενών,  εξέτασε τον κ. Μιχάλη Ραμαδάνογλου, κρατούμενο στις φυλακές Γρεβενών και απεργό πείνας από τις 25/11/2013.
 
 Μετά από μελέτη του ατομικού ιατρικού φακέλου των φυλακών, λήψη λεπτομερούς ιστορικού, κλινική, παρακλινική (ΗΚΓ) εξέταση και συνεκτίμηση εργαστηριακών εξετάσεων (λήψη πρωινού δείγματος αίματος στις 5/12 στο νοσοκομείο Γρεβενών) γνωμάτευσε  ότι κλινικά ο κ. Ραμαδάνογλου παρουσιάζει αδυναμία, καταβολή δυνάμεων και αίσθημα ζάλης με την αλλαγή της θέσης του σώματος (όταν σηκώνεται από το κρεβάτι) καθώς και περιοδικό διάχυτο κοιλιακό άλγος.
 Η απώλεια βάρους (στις 5 /12) καταμετρείται στα 6 kgr του σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί περίπου στο 7,6 % του συνολικού του βάρους .
 Η αρτηριακή του πίεση ήταν 120 / 80 mmHg σε ύπτια θέση, ενώ σε όρθια θέση μειώθηκε σε 105 /65 mmHg και αντικειμενικά διαπιστώνονται: αφυδάτωση (ξηρότητα γλώσσας, μειωμένη σπαργή δέρματος) και μείωση εντερικών ήχων.
   
 
 Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω κλινικο-εργαστηριακά ευρήματα και με δεδομένο ότι  συνεχίζεται η απεργία πείνας του κ. Ραμαδάνογλου, αναμένεται περαιτέρω απορρύθμιση του οργανισμού, συνοδευόμενη από ηλεκτρολυτικές και μεταβολικές διαταραχές, που δύνανται να προκαλέσουν επικίνδυνες, για τη ζωή του αρρυθμίες.

απο  Αθηναϊκό indymedia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s