Κάλεσμα για συγκεντρώσεις κατά των φυλακών και των κέντρων κράτησης την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία

ger

Μία αφίσα κατά των φυλακών που έχει επικολληθεί σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και η οποία έχει ως εξής:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μπροστά από τις φυλακές!
Παντού, από τα κέντρα απέλασης έως τα σωφρονιστικά ιδρύματα!

Δυναμικές διαδηλώσεις μπροστά από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι μια συνεχής παράδοση,που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη σε αυτόν τον κόσμο για θυμίσει σε όλους αυτός που κρατούνται σε αιχμαλωσία από το κράτος! Ένας τρόπος για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους φυλακισμένους ανθρώπους.

Είτε οι διαδηλώσεις μας λαμβάνουν χώρα έξω από τις φυλακές ή κέντρα απέλασης, όπου οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν απέλαση επειδή έχουν πλαστά έγγραφα παραμονής ή καθόλου χαρτιά, να βρεθούμε όλοι μαζί και να σπάσουμε τη μοναξιά και την απομόνωση.

Το σωφρονιστικό σύστημα δεν είναι αναμορφώσιμο, γιατί είναι λάθος από την αρχή, εδώ και παντού. Αυτό δεν διαμορφώνει καλύτερους ανθρώπους ούτε συμβάλει στην επίλυση των κοινωνικών αντιθέσεων.

Η επικρατούσα κατάσταση, η οποία βασίζεται στην ανταγωνιστική σκέψη και την αδικία, αιχμαλωτίζει ανθρώπους ή τους απελαύνει, αφ ‘ενός για να απαλλαγούν από ό, τι θεωρούν προβληματικό και από την άλλη πλευρά για να εκφοβίσουν και να παραδειγματίσουν εκείνους που απεγνωσμένα ψάχνουν για την ελευθερία.

Είτε οι άνθρωποι φυλακίζονται επειδή έχουν πιθανώς κλέψει ή καταστρέψει κάποια περιουσία, ή ακόμη γιατί απέφυγαν να πληρώσουν εισιτήριο, ή να κάθονται στη φυλακή άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα καταγωγής τους, λόγω της έλλειψης προοπτικής ή με το φόβο του να διωχθούν – όλα αυτά είναι ένα και το αυτό:  οι υπάρχουσες και επικρατούσες νόρμες είναι αυτές που καθορίζουν τι είναι λάθος και τι είναι σωστό, τι πρέπει να προστατεύεται και τι πρέπει να τιμωρείται.Νόμοι και κανόνες που αποφασίζονται από μόλις λίγους, με τη σειρά τους πρέπει να υποτάξει όλους τους με αυτούς.Πρέπει να σπάσει με αυτή τη λογική της ποινικοποίησης και του συνακόλουθου εγκλεισμού.Αυτός είναι το καθήκον μας, η κατάργηση κάθε καταναγκαστικού θεσμού,μέσα από μία διαδικασία,η οποία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά το υπάρχον, προκειμένου να καταστεί εφικτός ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο καθένας, να συναντηθεί με το άλλο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπροστά από τις φυλακές, να κατέβουν στους δρόμους και να φωνάξει για να εκφραστεί η ιδέα ενός κόσμου χωρίς κυριαρχία και εξαναγκασμό.

Η Αλληλεγγύη μας θα γκρεμίσει όλα αυτά τούβλο τούβλο.

Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς τείχη και σύνορα.

Θα αγωνιστούμε μέχρι και ο καθένας μας να είναι ελεύθερος.

Αναρχικοί, αυτόνομοι και συλλογικότητες από Γερμανία

Το κείμενο αλιεύθηκε από το Μεταφραστικό Δίκτυο Αντιπλροφόρησης – Contra info και μεταφράστηκε στα ελληνικά από το Persona Non Grata

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s