Αλληλεγγύη στους προφυλακισθέντες διαδηλωτές της 12ης Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Μνημονίου 2, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μία από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες των τελευταίων ετών. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν διήρκησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και θύμιζαν κατά πολύ εκείνες του Δεκέμβρη το 2008. Παράλληλα το μεγαλύτερο πλήθος των συγκεντρωμένων δεν πτοήθηκε από τα χημικά, την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και παρέμεινε στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους για αρκετές ώρες. Τα ΜΜΕ, όπως συνήθως, αναφέρθηκαν εκτενώς μόνο στα επεισόδια και στις καταστροφές που εξελίχθηκαν, μην κάνοντας την παραμικρή αναφορά για το μέγεθος της διαμαρτυρίας αυτής ή και στις βίαιες μεθόδους καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπήρξαν αντίστοιχες αντιδράσεις από τον κόσμο, ο οποίος επιτέθηκε στα πολιτικά γραφεία εκείνων των βουλευτών που την ίδια ώρα ψήφιζαν υπέρ της συμφωνίας των καπιταλιστών.

Στην Αθήνα, η αστυνομία προσήγαγε 79 περίπου διαδηλωτές από τους οποίους προφυλακίστηκαν 4 άτομα, με ανυπόστατες κατηγορίες. Μάλιστα αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση προφυλάκισης των συλληφθέντων η αστυνομία προχώρησε σε δημοσιοποίηση των στοιχείων τους και στην ανάρτηση φωτογραφιών των τεσσάρων με τη λογική της αναζήτησης χαφιέδων που ενδεχομένως να γνώριζαν κάτι για τη δράση των συγκεκριμένων διαδηλωτών. Από ότι φάνηκε αργότερα ήταν η απαρχή μιας νέας τακτικής στη λογική δημοσιοποίησης φωτογραφιών όπως έγινε και με ακόμα χειρότερο τρόπο στην περίπτωση των νοσούντων ιερόδουλων και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, χαρακτηρίζοντας τες εμμέσως ως άτομα επικίνδυνα για την κοινωνία.

Έτσι για 1η φορά το κράτος αντιμετωπίζει συλληφθέντες διαδηλωτές ως επικίνδυνα άτομα ουσιαστικά προκαταβάλλοντας τη συμμετοχή όλων όσων διαδηλώνουν και τύχει να προσαχθούν, ως εν δυνάμει «τρομοκράτες».

Εμείς θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το σύνθημα «Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή προφυλακιστέο της 12ης Φεβρουαρίου, Βαγγέλη Κ.

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ 12Ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Αλληλεγγύη στους προφυλακισθέντες διαδηλωτές της 12ης Φεβρουαρίου”

  1. […] texto en griego. 19/07/2012, 08:08 Publicado en Movilizaciones, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s