Συγκρούσεις αγροτών και κατασταλτικών δυνάμεων στην Ονδούρα

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ονδούρα ύστερα από την κίνηση χιλιάδων αγροτών να προχωρήσουν στην κατάληψη γης σε ένα ακόμη επεισόδιο της μακροχρόνιας διαμάχης με την κυβέρνηση.
Tα σωματεία των αγροτών προχώρησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενα για την στάση της κυβέρνησης απέναντι τους. Ειδικότερα, αναφέρουν πως το κράτος συνεχίζει να στηρίζει τις μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες εκμεταλλεύονται τεράστιες εκτάσεις γης,  την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Οι συμπλοκές ανάμεσα σε μπάτσους,μέλη στρατιωτικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων με αγρότες είναι πολύ συχνές στην Ονδούρα, με δεκάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους τα τελευταία 2 χρόνια.
Η κοιλάδα Μπάχο Αγουάν θεωρείται μια από τις πιο εύφορες περιοχές στη χώρα και για αυτό στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί συμμορίες, οι οποίες είναι είτε άμεσα είτε έμμεσα συνδεδεμένες με τις εν λόγω στρατιωτικές και παρα-στρατιωτικές οργανώσεις, με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και κατά συνέπεια τον πλήρη έλεγχο της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.
Επίσης,αξίζει να σημιωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο,» άγνωστοι» ένοπλοι εκτέλεσαν τον επικεφαλής του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ονδούρα,Secundino Ruiz, την ώρα που αποχωρούσε από μια τράπεζα στην κοιλάδα Μπάχο Αγουάν, έχοντας μαζί του περισσότερα από 10 χιλ. δολάρια για την πληρωμή των αγροτών.

Πηγές διεθνή αστικά site.
Μετάφραση Persona Non Grata

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s