Μπιλμπάο: Κολοσσιαία συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πολιτικους κρατούμενους. | video

Milhares de pessoas marcham no norte da cidade Basca de Bilbao durante uma manifestação em favor dos presos do grupo pró-independência ETA

Μετάφραση: Χιλιάδες Βάσκοι διαδηλωσαν χθες Σάββατο κατακλείωντας τους δρόμους του Μπιλμπάο, στην πρώτη μαζική ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, μετά τον Οκτώβρη που αποφασίστηκε η εγκατάληψη του ένοπλου αγώνα απά την ΕΤΑ.

«Καταφέραμε να ξεχειλήσουμε τους δρόμους. Σήμερα τα μάτια όλου του κόσμου είναι πάνω στην χώρα των Βάσκων, κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την απαίτηση της πλειοψηφείας του λαού για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτικών κρατούμενων και των εξόριστων του αγώνα»

Χιλιάδες Βάσκοι διαδήλωσαν χθες Σάββατο κατακλείωντας τους δρόμους του Μπιλμπάο, στην πρώτη μαζική ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικους κρατούμενους, μετα τον Οκτώβρη που αποφασήστικε η εγκατάληψη του ένοπλου αγώνα απο την ΕΤΑ.

Πίσω απο την Βασκική σημαία που ήταν στην κεφαλή της πορείας υπήρχε το κεντρικό πανό της διαδήλωσης που ζητούσε τον επαναπατρισμό των φυλακισμένων από το εξωτερικο. Περισσότερα από 3000 μέλη των οικογενειών των περίπου 700 κρατούμενων στις Ισπανικές και Γαλλικές φυλακές στάθηκαν στην κεφαλή της πορείας.

Ο αγώνας αλληλεγγύης επικεντρώνετε τώρα στην μεταφορά των πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές της χωρας των Βάσκων, ώστε αυτοί να βρίσκονται σε ένα περισσότερο «φιλικό’ περιβάλλον κοντά στις οικογένειές τους.

Το video της συγκέντρωσης:

Πηγή: Athens Indymedia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s