Να που κάποιοι δείχνουν τον δρόμο… Για τους απεργούς εργάτες στη Χαλυβουργία

“Ποιος θα ξαναδώσει ζωή στις βίαιες δίνες της φωτιάς αν όχι εμείς που θεωρούμαστε αδέρφια; Ελάτε λοιπόν! Νέοι σύντροφοι: αυτό θα σας αρέσει. Δε θα δουλέψουμε ποτέ, ώ δίνες της φωτιάς! Αυτός ο κόσμος μέλλει να εκραγεί. Αυτό είναι το μονοπάτι του στ΄ αλήθεια. Εμπρός, στην πορεία.”

Αρθούρος Ρεμπώ

Από τις 31 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» (ιδιοκτησίας του βιομήχανου Μάνεση), έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας απαιτώντας, κι όχι διεκδικώντας απλώς όπως οι συνήθεις απεργίες-πυροτεχνήματα άλλων κλάδων, τις ανακλήσεις των απολύσεων  34 συναδέλφων τους.

Η χαλυβουργική του Μάνεση είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική και μία από τις πρώτες σε όλη τη χώρα, μετά την Alumil, του «φίλου» και έτερου μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά,  που με εκβιασμό μειώνει τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά στο όνομα και στο βωμό της δήθεν «κρίσης» που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα. Όμως ο «κύριος» Μάνεσης, και ο υπόλοιπος συρφετός του ΣΕΒ και των αφεντικών, δεν μας εξηγεί πως τολμά να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις, την ίδια στιγμή που η παραγωγή άρα κατά συνέπεια και τα κέρδη του ιδίου έχουν αυξηθεί;! Όλα αυτά τα χρόνια όμως, οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία συμμετοχή στον παραγόμενο και αυξανόμενο πλούτο της εταιρίας, ενώ αντίθετα γυρνάνε στη φωτιά και στο σίδερο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το μεροκάματο, το οποίο ανέρχεται στα ελάχιστα ευρώ ο καθένας.

Οι αγώνες και οι απεργίες διαρκείας όπως αυτή των χαλυβουργών, όπως και κάθε αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, είναι αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης και η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι καθολική σε ηθικό, πολιτικό, οικονομικό και υλικό βαθμό. Η νίκη κάθε μαχόμενου κομματιού της κοινωνίας, το οποίο δεν επαιτεί, δεν ξεπουλά τους δίπλα του και δε σκύβει το κεφάλι για λίγα ψίχουλα είναι και δική μας νίκη, όπως και «ήττα» τους.

Ήρθε η ιστορική εκείνη στιγμή να κηρύξουμε τον καθολικό πόλεμο με το υπάρχον και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να πραγματώσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Να κάνουμε την αντίσταση τρόπο ζωής, με απεργίες διαρκείας, συγκρούσεις, απαλλοτριώσεις και επανοικειοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, συγκρούσεις και σαμποτάζ .

  • ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ.
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

                                                                                                                                                         Αναρχική Ομάδα                                                                        
Persona Non Grata
pernongrata.wordpress.com
persona_non_grata@riseup.net

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s