ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η ιστορία έχει ως εξής:

Τον Απρίλη του 2009 ένας δημοτικός αστυνομικός καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του πάρουν το καπέλο του. Στη συνέχεια αναφέρει έναν μάρτυρα «φάντασμα», ο οποίος τάχα μετά εξαφανίστηκε και δεν του έδωσε ούτε τα στοιχεία του. Ο μάρτυρας «φάντασμα» από την πλατεία Ναυαρίνου είχε δει υποτίθεται κάποιον να ανεβαίνει σε μια μηχανή με άλλο αριθμό κυκλοφορίας και άλλο χρώμα από τη δική μου. Στην Ασφάλεια ο δημοτικός αστυνομικός δεν αναγνωρίζει καθόλου τη φωτογραφία μου και ενώ η αστυνομία δεν με ενοχλεί τότε καθόλου, δύο χρόνια αργότερα και ενώ βρίσκομαι ήδη προφυλακισμένος, θυμούνται αυτήν την εξωφρενική ιστορία με το καπέλο του δημοτικού αστυνομικού και με ξανακαλούν για ανάκριση.

Η εμπλοκή μου στην υπόθεση είναι ένα τέχνασμα που σκοπό έχει να ρίξει άλλη μια φτυαριά χώμα εκεί που προσπαθούν να θάψουν τους φυλακισμένους αγωνιστές.

Εδώ δεν βλέπουμε κάτι καινούριο, η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη, μόνο που τα τελευταίο διάστημα η χρήση της είναι κάτι παραπάνω από συχνή. Τα παραδείγματα αγωνιστών που διώχτηκαν με ανύπαρκτα στοιχεία είναι πολλά. Μία αντιφατική μαρτυρία εδώ, ένα αναξιόπιστο DNA εκεί αρκούν για τη δίωξη.

Απώτερος στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή στη φυλακή, αλλά και η πνευματική κατάπτωση του ατόμου. Πέρα απ’ αυτό, η συχνή παρουσία της συγκεκριμένης πρακτικής σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία που αυτή εμφανίζεται (σταδιακή κατάρρευση του ελληνικού κράτους) φανερώνει ότι είναι κομμάτι ενός γενικότερου πειραματισμού. Στόχος του είναι η δοκιμή των αντιδράσεων και των αντοχών σε πιέσεις, συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, το οποίων ο έλεγχος είναι σημαντικό ζήτημα για το κράτος.

Όσο περνά ο καιρός, καθώς η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο θα επιδεινώνεται, θα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο έντονων και συχνών πειραματισμών τέτοιου είδους.

Συνεπώς, εμείς από μεριάς μας πρέπει να φροντίσουμε τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους να είναι αρνητικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε η αχόρταγη κρατική μηχανή να μην καταπιεί εύκολα τους ανθρώπους μας.

Την Πέμπτη 15/12/2011 στις 09.00 παρουσιάζομαι στην ανακρίτρια για να απολογηθώ για την απίστευτη αυτή κατηγορία.

Όσοι με αυτή τη γελοία υπόθεση περιμένουν να δουν την ψυχική μου αντοχή να κάμπτεται, ας ξέρουν ότι μερικές χούφτες λάσπη δεν αρκούν για να με ρίξουν κάτω.

Δημήτρης Φεσσάς

Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, 14/12/2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s