300 συλληψεις, 39 τραυματίες, και αρκετοί τόνοι απο πέτρες στην Χιλή

Tουλάχιστον 300 συλληψεις, 39 τραυματίες, και αρκετοί τόνοι απο πέτρες είναι το αποτέλεσμα της χθεσινης φοιτητικής διαδήλωσης στην Χιλή, όπου η νεολαία με την αλληλεγγυη και στιρηξη του εργαζόμενου λαου διεκδικεί δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση.

Στην διαδήλωση συμετείχαν, κατα τις δηλώσεις της αστυνομιας, 80.000 άτομα (150.000 συνφωνα με πυγες των φοιτητών),  που εκτος των άλλων έδωσαν κάλυψη σε περισσότερα απο 2000  νέους που ενεργα συμετήχαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Οι χθεσινοβραδυνές ταραχές εξαπλώθηκαν σε όλη την πόλη με κυριο μέτωπο αυτο μπροστα στην έδρα του Χιλιανου πανεπιστημίου. Προηγουμένος χιλιαδες ειχαν ξεχυθεί στους δρόμους και της πλατείες της πόλης δημιουργόντας ενα χαόδες σκηνικο θωρήβου χτυπώντας κατσαρόλες και τηγανια.

Οι φοιτητικές ενώσεις εκτος των άλλων ζητάνε την επιστροφη της εκπαιδευσης στην ευθήνη της κεντρικής κυβέρνησης, και όχι στην ευθηνη των δήμων που είναι τώρα, και απαιτούν την πλήρη απαγόρευση οποιασδήποτε τασης και δικαιωματος κερδοφωρίας απο την εκπαιδευτικη διαδικασία.

http://noticias.terra.com.br/educacao/noticias/0,,OI5289082-EI8266,00-Protesto+estudantil+no+Chile+termina+com+detidos+e+feridos.html

φωτογραφικο υλικό απο την χθεσινη διαδήλωση
http://oglobo.globo.com/mundo/fotogaleria/2011/15221/

Το κυμα διεκδίκησης στην χιλή έχει αναψει τα αίματα και στην γειτονική Παραγουάη όπου χιλιαδες δασκαλοι βγηκαν στους δρόμους ζητώντας καλυτερες συνθηκες δουλιας και αυξησεις στους μισθούς, σε μια διαδήλωση που περιοριστικε στο να μπλοκάρει τις μεταφορες και μετακινησεις στην πόλη χωρις όμως να δημιουργηθουν παραπέρα εντάσεις.

http://noticias.terra.com.br/educacao/noticias/0,,OI5288337-EI8266,00-Apos+protestos+no+Chile+paraguaios+saem+em+marcha+pela+educacao.html

Πηγή: Athens Indymedia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s