Κάθε κατασταλτική μεθόδευση είναι μια πράξη πολέμου

ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 10 Μάρτη 2010 ο αναρχικός σύντροφος Λάμπρος Φούντας πέφτει νεκρός,πυροβολημένος πισώπλατα σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στη Δάφνη, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Τις επόμενες βδομάδες το κράτος ξεδιπλώνει τον κατασταλτικό του μηχανισμό και εξαπολύει κυνηγητό ενάντια σε αναρχικούς: κλίμα τρομοϋστερίας, κατ’ οίκον έρευνες, συλλήψεις και έξι προφυλακίσεις αγωνιστών. Οι Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον ΕΑ. Οι Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Βαγγέλης Σταθόπουλος, αρνούνται εξαρχής τις κατηγορίες και δηλώνουν πως τα μόνα ουσιαστικά στοιχεία των διώξεών τους είναι η χρόνια συμμετοχή τους στο αναρχικό κίνημα και οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις.

Μερικούς μήνες μετά οι διωκτικοί μηχανισμοί καλούν για μαρτυρικές καταθέσεις περισσότερους από σαράντα συντρόφους και ανθρώπους που σχετίζονται με το αναρχικό κίνημα, ενώ προσπαθούν να ενοχοποιήσουν και άλλα πρόσωπα και συγκεκριμένα τη Μαρί Μπεραχά -σύντροφο του Κ. Γουρνά- ή τον αναρχικό Νίκο Μαλαπάνη.

Τον Απρίλη του 2011 και μετά από ένα χρόνο προφυλάκισης, αποφυλακίζονται οι Χ. Κορτέσης, Σ. Νικητόπουλος και Β. Σταθόπουλος με ομόφωνη και νομικά αμετάκλητη απόφαση του συμβουλίου εφετών. Ωστόσο με πρωτοβουλία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιχειρείται η πρωτοφανής ακύρωση αυτής της απόφασης και απειλείται η επαναπροφυλάκιση των τριών συντρόφων.

Την Πέμπτη 9 Ιούνη θα συνεδριάσει το συμβούλιο εφετών για να κρίνει την παράνομη επαναπροφυλάκιση ή μη των τριών συντρόφων. Την ίδια μέρα οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν και την παραπομπή σε δίκη συνολικά για την υπόθεση του ΕΑ.

Όλο αυτό το οικοδόμημα των κατασταλτικών χειρισμών και μεθοδεύσεων, αποτυπώνει τη θέση μάχης της εξουσίας μέσα στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο, υποδηλώνει το φόβο της απέναντι στην ανταγωνιστική κίνηση των καταπιεσμένων και την προοπτική της εξέγερσης, αποδεικνύει τρανταχτά το εκδικητικό της μένος γι’ αυτούς που συνειδητά και με συνέπεια την αρνούνται και αντιμάχονται τα σχέδιά της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ Χ. ΚΟΡΤΕΣΗ, Σ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ, Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Κ. ΓΟΥΡΝΑ, Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ, Π. ΡΟΥΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

πρωτοβουλία συντρόφων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s